Pályadöntésed, életpályád

Karrier tanácsadás

Formáld a jövődet! Cél a testhezálló szakterület megtalálása, megvalósítása. 

Már dolgozol, de úgy érzed, hogy nem vagy a helyeden? Az élet, a munkaerő-piac folyamatosan megköveteli tőlünk azt, hogy fejlődjünk, változzunk és alkalmazkodjunk életkortól függetlenül. És gyakran az is előfordul az is, hogy bennünk jelenik meg az igény egy másik, új szakterület irányába.

 

Van hogy ez egy természetes életkori döntés (pályaválasztás), van, hogy aránylag kis lépést jelent a számunkra (mondjuk egy fokkal magasabb informatikai tudást), van azonban olyan is, hogy egy teljesen új szakterületet, szakmát kell/szeretnénk elsajátítani.

Akár célirányos, akár homályos még a változtatás iránya, az adott élethelyzet, a lehetőségek száma és következménye zavarba ejtő és elbizonytalanító tud lenni. Egy ilyen döntési helyzetben számtalan tényezőt szükséges figyelembe venned: Egyrészt számolnod kell önmagaddal, irányultságoddal, érdeklődéseddel, erősségeiddel, élethelyzeteddel és minden olyan tényezővel, ami a fejlődésed irányát és ütemét meghatározhatja.

Emellett figyelembe kell venned a munkaerő-piac igényeit és a képzési rendszer lehetőségeit is. Ezek összevetésével és a releváns szempontok összeegyeztetésével szükséges a döntésed meghoznod. Ha ennek végiggondolását nem szeretnéd egyedül elvégezni, akkor vedd igénybe a szakmai életút támogatásához, életpályához kapcsolódó szolgáltatást, tanácsadást.

Mit nyújthat számodra ez a szolgáltatás?

  • Segít megvizsgálni és megfogalmazni az erősségeidet, irányultságodat, amire építhetsz a változtatás során. 
  • Támogatja a pályaváltás, -választás folyamatát, segít kijelölni a célt és az utat. 
  • Segít a döntéshez szükséges információk, szempontok és lehetőségek összegzésében.
  • Segít felkészülni a váltásra, kijelöli a fejlődéshez szükséges pontokat. 
  • Támogatja a testhez álló hivatás megtalálását, azt, hogy olyat válassz, ami a szenvedélyeddé válhat.
  • Szükség és igény esetén segítő, személyre szabott, önismeretet fejlesztő, visszajelzést adó tesztcsomaggal is kiegészíthető.

A személyes konzultációk száma - igényeidtől függően - 4-8 alkalmat jelenthetnek.