Amit tudni érdemes...

Benedek Szilvia

Benedek Szilvia vagyok, a Pécsi Tudományegyetemen végeztem munka- és szervezetpszichológusként, ezt megelőzően munka- és pályatanácsadó diplomát szereztem a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen.

 

Közel 25 éve dolgozom a munkaerő-gazdálkodás, a munkaerő-fejlesztés területén, tapasztalattal rendelkezem mind a szervezeti, mind pedig az egyéni oldalról. Emellett évek óta foglalkozom pszichológiai tanácsadással. Munkám fókuszában a kiegyensúlyozott életvezetés, a munka és a magánélet egyensúlya, a személyre szabott pálya és karriermenedzsment, valamint a vezetőtámogatás áll.

 

Klienseim életvezetésük, karrierútjuk során kialakult elakadásaikkal, döntési nehézségeikkel, a vezetői munkájukkal kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban segítem, foglalkozom az önismeret fejlesztésével, az önmenedzseléssel, döntéstámogatással, életszerepekből adódó nehézségekkel, stressz leküzdésével, a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtésének támogatásával, valamint a munkaerő-piaci hátrányok leküzdésével, munkára, feladatra alkalmassá tétellel. Szakértőként foglalkozom szervezetfejlesztéssel, változáskezeléssel, vezetők fejlesztésével, pozitív kiválasztással, toborzással és fejlesztéssel, szervezeti és egyéni teljesítmény fejlesztésével és értékelésével, valamint kompetenciaalapú eszközrendszerek kidolgozásával a Competence Expert tagjaként.

Szemléletem problémafókuszú és eredményorientált, ebből adódóan a problémák keresése és érzelmi feszültségük boncolgatása helyett az erőforrásokra építek, hiszek a megelőzésben, a megküzdés hatékonyságának növelésében, az önálló problémamegoldás segítésére törekszem. Hiszem, ha lelkileg és érzelmileg „stabilak vagyunk”, akkor szinte fel sem tűnik, könnyedén küzdünk meg sok nehézséggel és problémával. Stabilitás hiányában viszont úgy érezzük magunkat, mint a dombtetőn álló fa, amit minden szellő megcibál. Kell időt szánnunk magunkra, hogy a gondolkodásunk, lelkünk rendben legyen és a stabilitásunkat vissza tudjuk szerezni. Utána az életünk minden más része is a helyére kerül.

Hogy mire számíthatsz?

 

Munkám során célom, hogy az együttműködésünk folyamata személyre szabottan, az igényeidhez, céljaidhoz és problémáidhoz igazítottan kerülnek kialakításra, hatékony eszközöket biztosítsanak számodra a mindennapok során. Elkötelezett vagyok a változás mellett. A hiányosságok és kudarcélmények erősítése helyett az erősségekre, a sikerélményre és a pozitív visszacsatolásra koncentrálunk.

Nagyon fontos számomra, hogy átlásd élethelyzetedet, ráláss saját döntéseidre, működésedre, arra alapozva lásd a változás lehetőségét és eszközöket kapj ahhoz, hogy energiáidat mozgósítva közösen dolgozzunk egy fejlődés érdekében.

 

Közös munkánk a céljaidtól, elkötelezettségedtől és az átdolgozásra kerülő témától függően általában 4-12 alkalmas sorozatot jelentenek. Hogy hány alkalomra van szükség, azt az első találkozás végén egyeztetjük, illetve te is tudsz erről előzetesen dönteni árak menüpontban.