Tanácsadó

Karrier tanácsadás

Tanácsadóra speciális helyzetben és rövidebb időre van szükség. Szakmai és szakértői tanáccsal segít, átbillent minket, és irányt mutat.

 

Tanácsot kérni nem gyengeség. 


Megvan az életünk, feladataink, szakterületünk, mindezekhez alapvetően értünk. Elakadásunknak alapvetően nincs köze a tevékenységünkhöz, napi feladatokhoz, mert azokhoz alapvetően értünk. Ha nem értenénk a munkánkhoz, akkor kirúgnának és felvennének valaki mást.

Tanácsot akkor kérünk, amikor valamiben megakadtunk, valamit nem tudunk. Ilyenkor teljes mértékben érhető, ha a területen szakértő személyhez fordulunk.

Tanácsra, tanácsadóra csak különleges helyzetben van szükség. Ezen esetek mindegyikében közös, hogy a munkát továbbra is mi végezzük el, a külső ember „csak” tanácsot ad, tudásával, szakértelmével olyan információt, szempontot visz a feladatunkba, mellyel sikeresebbek, hatékonyabbak lehetünk. De a feladat végrehajtása ránk vár. Miénk a döntés, miénk a feladat, miénk a felelősség és miénk lesz az eredmény is.

Munkahelyváltásunk, karrierünk építése során sokszor kerülünk olyan élethelyzetbe, amikor körvonalakban, vagy akár konkrétan is megvan a célunk, csupán az oda vezető útban vagyunk bizonytalanok. Ahhoz hogy biztosabb lehess a dolgodba, neked tanácsadásra, azaz eszközre és megfelelő módszertanra van szükséged a siker érdekében. Ennek első lépése az, hogy feltárd erősségeidet, kompetenciáidat melyre alapozhatsz, melyeket munkasikereidből, legjobb élményeidből tárhatók fel. Ha megvan a cél, a terület akkor a legmegfelelőbb ajánlat érdekében célirányosan fel kell deríteni a munkaerőpiaci lehetőségeket.

Nem vagyunk kompatibilisek bármilyen szervezettel, azt a munkahelyet, vállalatot kell megtalálni számodra, ami a személyiségedhez, az értékrendedhez illeszkedik. Cél, hogy ne csak te vágyd az új vállalatnál azt az állást, a cél az, hogy a cég, a vezetők is vágyják azt, hogy ott dolgozz. Ehhez fel szükséges építeni a te személyes márkád. A személyes márka megjelenési formái az életrajzod (mester önéletrajz és szervezeti változatai), az elektronikus ujjlenyomataid (Facebook, LinkedIn) és az interjú, illetve később a beilleszkedési folyamat során mutatott személyes jelenléted. Lehet jól csinálni, hát csináljuk.