Vezetőként az ember

Ahogy a legtöbb terület, úgy a vezetői munka is folyamatos fejlődést kíván meg az embertől.

Az ember nem a kinevezésétől válik vezetővé - bár kétségtelen, hogy jelent egyfajta hatalmat. 
Léteznek olyan vezetők, akiknek mindez elegendő. Ha te ezen az oldalon jársz - biztos vagyok benne, hogy - nem ilyen ember vagy. 

Ahogy az anyasággal, úgy az emberek vezetésével kapcsolatban is elhíresül már az "elég jó" kifejezés, így engedd meg, hogy ezt használjam. 
Szóval, ha te "elég jó" vezető vagy, illetve vágy lenni, akkor munkatársaidat nem csupán a következményektől való félelem motiválja annak érdekében, hogy megcsinálják azt amit mondasz/kiadsz nekik, sőt akár többet is. 
Látod, érted, hogy vezetőként elért eredményeid nem csupán önmagadtól származnak, hanem attól a csapattól is, akikkel együtt dolgozol, akiket irányítasz/koordinálsz és akik érdekeit képviseled a szervezeten belül, ezért munkatársaid által válhatsz igazán vezetővé. 

Nyilván a képlet azért nem ennyire egyszerű (mégha a csapatod nagyon releváns tényező is). Minden szervezet a saját céljai megvalósítása érdekében dolgozik, bármely magas pozícióban vagy is, a rendszer része vagy, kisebb, vagy nagyobb fogaskereke. A fogaskerekek hálózata (hogy maradjunk a példánál) igen szövevényes tud lenni, hiszen a szervezetek magas, sokszor átláthatatlan követelményrendszert állítanak a munkatársaik elé, melyek néhol látszólag ellent is mondanak egymásnak. 
Vezetőként több információval és nagyobb rálátással bírhatsz a "Miért?" kérdések válaszaira mint egy átlag munkatárs, de a téged megtaláló problémák összefüggése is bonyolultabb. Azért lettél te a vezető, mert meg tudod találni a válaszokat. 

Sokszor érezheted, hogy ez nem könnyű. Én fontosnak tartom, hogy emlékeztesd magad arra, hogy minden egy fejlődési folyamat. (Ahogy te a munkatársaidtól elvárod a fejlődést, úgy nyilván tőled is elvárja a te főnököd azt.)

Ha ebben a fejlődési folyamatban nem akarsz egyedül járni az úton, akkor tarts velünk Vezetés öröme programunkban.

Ha viszont olyan problémával szembesültél, amely speciális és nem csoportban szeretnél vele dolgozni, akkor válaszd a vezetők számára biztosított személyes konzultáció lehetőségét.

Felveszem a kapcsolatot